Yoga Eğitmenleri kendi kişisel markalarını oluştururken ve yoga işlerini yürütürken doğru araçlarla çalışmalarının gücüne inanıyoruz!
Çünkü biliyoruz ki öğrencilerinize yoga dersleri vermek dışında yoga işinizin CEO’su, asistanı, muhasebecisi, tasarımcısı, satış ve pazarlamacısı yine SİZSİNİZ!
Bu yazımızda çemberi biraz daha genişletiyoruz ve tüm sağlık koçları, pilates eğitmenleri ve koçların da işine yarayabileceğini düşündüğümüz hem bilgisayar hem de akıllı telefonlarla kullanabileceğiniz 10 faydalı uygulama paylaşıyoruz.
Bu araçları kullanmak hem verimliliğinizi arttıracak, hem zaman kazandıracak, hem de işinize daha profesyonel yaklaşmanızı sağlayacak.
İşte 10 Faydalı uygulama
1-Google Drive
Google Drive Nedir? Ne işe yarar?
İlk olarak Google Drive’dan bahsetmek istiyoruz. Aktif kullananlar neden ilk sırada bahsettiğimizi gözlerinde yıldızlar yanarak hemen anlayacaktır. İlk defa kullanacaksanız kısaca Google Drive nedir bahsedelim.
Google Drive fotoğraf, metin, video, ses dosyaları, sunumlar, çizimler gibi dosyaları tek bir alanda depolayıp, daha sonra istediğiniz zaman akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar gibi cihazlardan erişmenizi ve çalışmanızı sağlayan harika bir uygulama.
İşinizin CEO’su ve asistanı olarak tüm iş planlarınızı Drive da organize edebilirsiniz.
Online olarak öğretme sürecinde videolar, pdf dökümanlar ve ses dosyalarımız oldukça fazla yer kaplıyor.Google Drive ile çalışmak telefon ve bilgisaylarınızda da daha az depolama anlamına gelir ki, yeni bir video çekmek için düşük hafızanın nasıl da can sıkıcı olduğunu hepimiz biliyoruz!
Google tablolar ve dökümanları kullanarak notlar alabilir, grafikler oluşturabilirsiniz.
Takvimlerinizi de yine Google Drive üzerinden düzenleyip takip edebilirsiniz.
Google’ın desteklediği bir çok eklentiyi farklı ihtiyaçlarınız için drive ile birlikte kullanarak neredeyse birçok şeyi tek bir yerden halletme fırsatı sunuyor.
Google Dokümanlarının sesli mesaj yazma ve dokümanı kendi içinde çevirme özelliği keşfetmek için harika olabilir.
Bunun dışında inziva düzenlemek ya da kitap / blog yazısı oluşturmak gibi ortak çalıştığınız projelerde diğer eğitmen arkadaşlarınıza da erişim vererek ortak çalışma alanları oluşturabilirsiniz.
Google Drive Nasıl Kullanılır?
Google Drive, Google hesabınızda oturum açıp https://drive.google.com/ ‘a giriş yaparak ya da akıllı telefonunuzda Drive’a giriş yaparak kullanılabilir.
Google Drive Ücretli mi?
Google Drive’ın ücretli planı var ve ücretsiz planında da harika seçenekler var. İhtiyacınıza göre seçebilirsiniz.
2- Canva
Canva Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yoga işinizin pazarlama kısmında insanların genelde iyi tasarım ve görsellere daha fazla çekildiğini göz önünde bulundurursak kendi tasarımcınız olmaya da hazırlanmalısınız.
Canva yoga işinizin tasarımcısı olarak sosyal medya profillerinizde , atölyelerinizde, etkinliklerinizde sizi ve tarzınızı yansıtacak tanıtım materyallerini hazırlayabileceğiniz, eğitim dökümanları oluşturabileceğiniz, kullanımı çok basit ve zevkli bir araçtır.
Yoga işinizde çabalarınızda size yardımcı olmak için kullnabileceğiniz Ücretsiz ya da Pro şablonlar hazırlayan Türk Canva Creatorlar için Yoga işiniz için takip edebileceğiniz Canva Creator hesapları blog yazısını okuyun.
Photoshop biliyorsanız harika ama sizin için çok karmaşıksa, Canva'yı mutlaka deneyin.
Canva Nasıl Kullanılır?
Canva’yı bilgisayarınızdan canva.com’a , akıllı telefonunuzda Canva uygulamasını indirdikten sonra kayıt olarak kullanabilirsiniz. Hem bilgisiyaranızdan , hem de mobil uygulaması ile tasarımlarınızı dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Canva Ücretli mi?
Canva’ nın ücretli planı var ve ücretsiz planında da harika tasarımlar yapmak için güzel şablonlar var. İhtiyacınıza göre seçebilirsiniz.
Ücretsiz hesabınızı Pro’ya yükseltmek gerekli mi?, bu ne sağlar gibi sorularınız varsa CANVA’YI PRO’YA YÜKSELTMEYE DEĞER Mİ? blog yazısını okuyun.
3- Zoom
Zoom Nedir? Ne işe yarar?
Belki de birçoğumuz Zoom ile Covid döneminde tanıştık.
Öncesinde online ders deneyimi olan eğitmenler Skype gibi araçlardan daha büyük sınıflar için daha kullanışlı olan Zoom’u kullanmaya başladı.
Ama henüz tanışmadıysanız Zoom, online dersleri görüntülü olarak öğrencilere sunmaya ve kaydetmeye yardımcı olan uygulamanın adı.Hem mobil cihazlarda hem de masaüstü cihazlarda çalışabilen uygulamanın da kendi içinde bir çok farklı ve işe yarar özelliği mevcut.
Zoom Nasıl Kullanılır?
Üye olmak son derece kolay.Ve öğrencilerde üye olmasalar bile bağlantı linkine tıklayarak derslere katılabiliyorlar.Bu yüzen online yoga dersleri için en uygun platform bizim için Zoom.
Zoom için tamamen ücretsiz dememiz yoga eğitmeni için doğru olmayabilir.Çünkü temel ücretsiz planla başlayan bir yoga öğretmeni bir süre sonra, ücretli planları tercih etmek isteyecektir.
Zoom Ücretsiz Planla neler yapabilirsiniz?
100 katılımcıya kadar buluşmalara ev sahipliği yapabilir
40 dakikaya kadar grup toplantıları ve Sınırsız birebir toplantılar düzenleyebilirsiniz.
Ücretli planlarda ise Zoom Pro ile yapabilecekleriniz;
100 katılımcıya kadar ev sahipliği
30 saate kadar grup toplantısı
Sosyal ağlarda eş zamanlı yayın yapabilme
1 GB Bulut Kaydı
Öğrencilerine sonrasında ders kayıtlarını göndermek istediğinizde tek bir linkle bu kaydı kullanabilirsiniz.
4-Wordpress
Wordpress Nedir? Ne işe yarar?
Wordpress, kod bilgisi olmadan kendi kendinize web sitenizi yapmanızı sağlayan bir içerik yönetim sistemidir.
Derslerinize katılımı arttırmak için varlığınızdan daha çok kişinin haberdar olmasını sağlamalısınız değil mi? Eğer tek dijital varlığınız sosyal medyanızsa sosyal medyanın harika kanallar olduğunu ancak tek başına yeterli olmayacağını fark etmeniz çok uzun sürmeyecektir.
Yoga eğitmeni olarak web sitesi ile işinize olan profesyonel bakış açınızı gösterebileceğiniz online bir varlık oluşturmuş olursunuz.
Konu web sitesi olduğunda çoğunlukla, çok pahalı, çok zor ve çok zaman alıcı olarak düşünülebilir. Web sitesi, bir yoga eğitmeni geleceği için küçük bir yatırımdır. Yatırım dememizin sebebi web sitesi için yapılan harcamaların web sitesi aktif ve efektif kullanılması durumunda zamanla gelir olarak geri dönecek olmasındandır.
Squarespace, Wix gibi kolayca web sitesi oluşturmak için birçok platform var. Ancak, kullanımı kolay olduğu için WordPress'i öneriyoruz.
5-Shopier
Shopier Nedir? Ne işe yarar?
Shopier satış yapmak için kullanabileceğiniz, istediğiniz platform üzerinde çalışan bir alışveriş ve ödeme otomasyonu sunan bir platformdur.
Yoga eğitmenleri olarak dijital ürünlerimizi satmak için çoğunlukla kendi iletişim kanallarımızı sunarız. Ancak pasif gelir kaynakları ya da belirli atölyelerin satışları gibi işlerin otomatik olarak satılması çok zaman kazandıracaktır.
Çoğunlukla fiziki ürün satışı için kullanılsa da bir Shopier ile satış yapmak için ücretsiz olarak Shopier dükkanı açarak Dijital ürünlerinizi de kolaylıkla satabilirsiniz. Shopier den satış yapmak istediğinizde aylık ücret ödemenize gerek yoktur. Yapılan satışlar üzerinden belli bir komisyon karşılığında çalışılır. Shopier komisyon oranı 2021 yılı için yurt içi ödemeleri için %2,99 + 0,49 TL 'den başlayan işlem ücretleriyle, Yurt dışı ödemeleri için %3,99 + 0,49 TL 'den başlayan işlem ücretleriyle olarak belirtilmektedir.
Ödemelerde tamamlanan siparişler için toplu olarak her hafta Çarşamba günleri banka hesabınıza otomatik olarak aktarılır.
Dikkat etmeniz gereken ürün listeleme ve sipariş kapatma aşamasında ürünlerinizin dijital ürün oldugunu belirtmeniz ve kargo seçeneklerini atlamanız gerektiğidir.
6-Facebook İçerik Stüdyosu
Sosyal Medya içerikleriniz önceden planladığınız bir tarihte kendiliğinden yayınlansa harika olmaz mıydı?
Birçok yoga eğitmeni, sosyal medya içeriklerini yönetmek, planlamak ve istatistikleri izlemek için hala üçüncü taraf araçlarını kullanıyor.
Facebook ve Instagram gönderileri için daha basit maliyetsiz ve çok kapsamlı bir araç var ‘Facebook’un içerik stüdyosu’.
Instagram'a Creator Studio'da erişmek için aşağıdaki Instagram hesabı türlerinden birine sahip olmanız gerekir:
İş hesabı
İçerik Oluşturucu Hesabı
Instagram hesabınız, yönettiğiniz bir Facebook Sayfasına bağlı olmalıdır.
Ayarlamalar sonrasında içeriklerinizi ayrı ya da facebook ve instagram için eş zamanlı planlayabilir, takvimde görüntüleyebilir, istatistiklerini kolaylıkla takip edebilirsiniz.
7. Mailchimp
Mailchimp Nedir?, Ne işe yarar?
Mailchimp toplu mail gönderme platformudur.
E postalar öğrencileri bilgilendirmek, kitleye kişiselleştirilmiş olarak etkinlikleri duyurmak için harika bir fırsattır ve maliyeti de oldukça düşüktür ve Data and Marketing Association’a göre e-posta, sosyal medyadan üç kat daha fazla yatırım getirisine sahip bir araçtır.
Mailchimp nasıl kullanılır?
Mailchimp’in ücretli planı da var ücretsiz planıda.
2000’den daha az e mail aboneniz varsa ve her ay 12000’den daha az e-mail gönderiyorsanız Mailchimp ücretsiz versiyonu sizin için yeterli olacaktır.
Kaydınızı gerçekleştirdikten sonra Mailchimp ile harika kampanyalar oluşturup mailler göndererek toplulugunuzla bağınızı kuvvetli tutabilir, onları haberdar edebilir ve geri bildirimler toplamak gibi etkinlikler yapabilirsiniz.
E-posta adreslerini toplamak için web sitenizde bir abone formu ayarlayabilirsiniz ve hatta e-posta adreslerini toplamak için Facebook sayfanızı da kullanabilirsiniz.
8-Spotify
Müzik listeleri yoga dersleri için ve kendi pratiklerimiz için harikalar.
Spotify ile kendi listelerinizi oluşturabilir.Derslerinizde kullanabilir ve hatta öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz.
Öğrencilerinizle podcast oluşturmak için de kullanabileceğiniz Spotify’ın ücretsiz kısmında reklamlar yayınlanmakta bu yüzden reklamların dersinizi bölmemesi için ücretli plana geçmenizi tavsiye ediyoruz.
9-Insighttimer
Insight Timer, meditasyon ve yogayı rahat, kolay ve keyifli hale getirmeye yardımcı olmak için tasarlanmış bir uygulama ve web sitesidir.
Bir çok farklı özelliğe sahip bu uygulamayı yoga eğitmenleri için bir adım öne çıkaracak özellik ise Zamanlayıcılar!
İnsight timer ıcındekı zamanlayıcı ile kendi meditasyon ya da pratık surelerini belirlemenize imkan saglar.En güzel kısmı da hatırlatmaları uygulamanın kitaplığında yer alan bır suru zil, tibet çanı vb seslerden seçebilmenizdir.
Böylece dersleriniz sırasında açılış ya da kapanışı yapabilir, muzık yerıne belırlı zamanlarda yine seçeceğiniz seslerden faydalanabilirsiniz.
10-Plagiarismchecker-Plagiarismdetector
İster sosyal medya paylaşımları ister web sitesi yazılarında olsun, tıpkı gerçek çalışmalar gibi “intihal” konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir.
İntihal etik olmayan bir şekilde başkalarının fikirlerini kendi gibi almak, çalmak demektir.Bu fikirler sözler, yazılı metinler, video içerikleri müzik veya resimler olabilir.
Herkesin yazı yazmayı sevmediğini biliyoruz, çoğu zaman alıntılar ile paylaşım yapmak daha kolay ve hızlı olabiliyor.
Ancak gerçek bir bağ kurmak istiyorsak özgün içeriklerimizi oluşturmalıyız.
Söz konusu internet olduğunda bir içeriği kendi başınıza yazsanız bile, içeriğinizin internetteki başka bir içeriğe biraz benzer olma ihtimali vardır. İntihal ile suçlanma riski ile karşı karşıya kalmamak için Plagiarismdetector sitesindeki intihal denetcisini kullanabilirsiniz.
Verimliliğinizi arttıracak ve işinize yarayacak 10 faydalı uygulamayı paylaştık.
Sizinde paylaşmak istedikleriniz varsa sosyal medyadan ya da mail göndererek bizimle iletişime geçebilirsiniz.